spelende kinderen
spelende kinderen

Shuffleboarden en overige activiteiten


Sixties middag met Silverline – donderdagmiddag 19 oktober 2023 ***GRATIS***

Paaseieren zoeken op de Speeltuin – woensdagmiddag 5 april 2023

60s middag op de Speeltuin – donderdag 23 maart 2023

Bingo-avond op de Speeltuin – vrijdag 10 maart 2023

60s middag op de Speeltuin – donderdag 20 oktober 2022

Shuffleboarden op de Speeltuin 

Bingo op de Speeltuin – vrijdag 22 maart 

High Tea met Workshop Paas werkstuk van pallethout – zaterdag 6 april 2019

Er kan gekozen worden voor de “Lange Haas” met rugzak van jute of het “Cartoon haas ei” versiert met oren van koperdraad.

Halloween Disco @ the Speeltuin zaterdag 27 oktober 2018

Halloween disco

Algemene Ledenvergadering donderdag 4 oktober 2018

Ledenvergadering Agenda-1

Uitreiking koninklijke onderscheiding in Pernis

Op zaterdag 20 januari jl. zijn twee leden van het bestuur van de Speeltuin Vereniging Pernis verrast  met een koninklijke onderscheiding. De  zussen Marian Bussem-Van Engelenburg, voorzitter van de Vereniging en haar zus Riek Konijnenburg-Van Engelenburg, 2de Voorzitter van de Speeltuin Vereniging Pernis kregen de koninklijke onderscheiding overhandigd door de gemeente secretaris van Rotterdam, mevrouw Ina Sjerps.
De beide zussen, werden compleet verrast en overrompeld door het bezoek van de Gemeente Secretaris van Rotterdam, Ina Sjerps, die beide dames een mooie speech gaf.Een speech die werd afgesloten met de woorden: “het is mij een grote eer om u te mogen vertellen dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander u beiden heeft benoemd tot: “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”

De uitreiking vond plaats op een jubileumfeest voor alle vrijwilligers en het bestuur. Het feest werd georganiseerd ter ere van het 65-jarige bestaan van de Speeltuin Vereniging Pernis.
De beide doctorandi waren niet op de hoogte dat één van de vrijwilligers een aanvraag had gedaan voor een koninklijke onderscheiding, ter ere van 46 jaar vrijwilligerswerk als vrijwilliger, algemeen bestuurslid en 1ste en 2de Voorzitter en waren zichtbaar ontroerd door deze onverwachte gebeurtenis.

Onder de bezielende leiding van beide dames, het bestuur en de vele vrijwilligers is de Speeltuin Vereniging Pernis sinds 1972 op de huidige locatie Pastoriestraat 20 ontwikkeld van een leeg terrein naar een prachtige speeltuin. De Speeltuin is met hart en ziel opgebouwd door het bestuur en de ruim 40 vrijwilligers en bestaat momenteel uit een mooi clubgebouw, een jeu de boules baan, een kunstschaatsbaan, een midgetgolfbaan en vele speeltoestellen.
De Speeltuin Vereniging Pernis is een begrip in het dorp Pernis en ook daarbuiten, waar jong en oud mee is opgegroeid en er zijn of haar herinneringen heeft liggen.

Het motto van beide dames is: “Samenwerken, doe je niet in je eentje”.  Het feest heeft door de uitreiking een extra feestelijke tint gekregen waarbij alle aanwezigen mee konden genieten van deze bijzondere gebeurtenis.  Een ieder was het er over eens, deze onderscheiding is een kroon op hun levenswerk!

IMG_0817 (Small)

Impressie / foto v.l.n.r. Marian Bussem-van Engelenburg, Ina Sjerps, Riek Konijnenburg-van Engelenburg.

Om ook een beetje van deze dag mee te genieten hebben we een kleine compilatie gemaakt:

Sanitair Speeltuin Vereniging Pernis geheel vernieuwd

Met de 65-jarige verjaardag van de Speeltuin Vereniging Pernis in zicht op 15 januari 2018 is het de vrijwilligers en het bestuur gelukt om met eigen middelen de sanitaire voorzieningen in het speeltuingebouw geheel te vernieuwen.

“Wij hebben de kerstvakantie aangegrepen om deze vernieuwing te realiseren. Het sanitair was dusdanig verouderd dat opknappen geen optie meer was” aldus Marian Bussem die deze verbouwing met haar jarenlange ervaring heeft begeleid. De verbouwing startte op 23 december 2017 en de uitdaging was om het geheel klaar te hebben op zondag 7 Januari 2018, de dag waarop het Country Line Dansen weer zou starten. Deels is dit gelukt maar vanwege onvoorziene omstandigheden worden de herentoiletten komend weekend opgeleverd zegt Marian. Trots is zij op het bestuur en de vele vrijwilligers, dankzij hen hebben we de kosten van de sloop- en opbouwwerkzaamheden tot een minimum kunnen reduceren en mag het resultaat er zijn!

Maandagavond 8 januari jl. diende er zich nog een verassing aan, de werkgever van één van de vrijwilligers doneerde een cheque van maar liefst € 1.000,- voor de inzet van vrijwilligerswerk. De cheque is maandagavond overhandigd aan de 3 aanwezige bestuursleden en werd met veel dank en applaus in ontvangst genomen. “Dit bedrag is een mooie aanvulling op het budget dat we hadden gereserveerd voor deze verbouwing. De subsidies voor de speeltuinverenigingen zijn dusdanig verlaagd dat het altijd weer kunst en vliegwerk is om projecten zoals deze voor elkaar te krijgen”. Ook hier is het motto van de voorzitter van de Speeltuin weer van toepassing: “Samenwerken doe je niet in je eentje”

Nieuwsgierig geworden naar het mooie resultaat? Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar!

DSC06996 DSC06960

Disneydisco @ de Speeltuin zaterdag 28 oktober 2017

Disneydisco

Bingo op de Speeltuin op vrijdag 24 maart 2017

Copy of Bingo

Disneydisco @ de Speeltuin zaterdag 29 oktober 2016

disney-disco-halloween

Halloween & Disneydisco zaterdag 29 oktober 2016: Zombie Attack @ de Speeltuin

31 OKTOBER IS HET WEER ZOVER……. “HALLOWEEN”!!

Echter valt dit op een maandag, vandaar dat wij het Halloween evenement bij Speeltuinvereniging “Het Zweetdruppeltje” organiseren op 29 oktober.

Dit jaar wordt het nog enger en spannender dan ooit.

Voor alle waaghalzen begint het om 19.00 uur, de ingang is tegenover de ingang van de kinderboerderij, net als verleden jaar eindigen we om 22.00 uur.

Voor de kleintjes t/m 12 jaar is er een Disney disco van 19.00-21.00 uur in de speeltuin zelf.

Net als verleden jaar is er ook weer een halloween afterparty in cafe “De Herbergh” vanaf 22.00 uur, helaas is er dit jaar door omstandigheden geen afterparty in het JAP.

Wij hopen dat het net als verleden jaar weer lekker druk wordt.

Wel willen wij vragen om zo min mogelijk met de auto te komen i.v.m. de beperkte parkeergelegenheid.

Ook willen wij vragen, geen telefoons te gebruiken om te filmen of foto’s te nemen in de tenten, niet dat wij iets te verbergen hebben, maar het licht verstoort de effecten die wij  gecreëerd hebben, bovendien worden de foto’s en films toch niet mooi.

Bij de wachtrij staan 2 objecten speciaal gemaakt om een fotomomentje te maken.

Tot ziens op 29 oktober.

naamloos-2

Dickens Festijn in Pernis mmv Speeltuin Vereniging Pernis 12 dec 2015

Halloween in Pernis

Het anders altijd zo rustige en vriendelijke dorpje Pernis veranderde in een gruwelijk oord op de avond van Halloween. Op het terrein van en in samenwerking met de Speeltuinvereniging Pernis had Buurtvereniging “De Inspring”  een compleet griezeldorp laten verijzen. Ook Buurtvereniging “De Buesinkhof” werkte mee en door deze unieke samenwerking van drie partijen ontstond een griezelroute die groter en griezeliger was dan ooit. De ruim zeventig  vrijwilligers afkomstig uit vrijwel alle hoeken en gaten  van Pernis zijn vijf dagen aan het bouwen geweest, natuurlijk na maanden van voorbereiding , vergaderen, plannen maken en die ook uitvoeren. Het gezamenlijk gekozen thema was dit jaar “Night at the museum”, omgedoopt tot “Night at the speeltuin”.  De 620 bezoekers onder wie ook vele volwassenen kwamen op de helemaal gratis griezelroute kannibalen tegen waar  een zendeling gekookt werd en een saloon in het wilde westen waar  allerlei vreselijks gebeurde. Ook de guillotine verrichte vele malen zijn bloedige werk, naar verluidt werden er na afloop vele afgehakte hoofden afgevoerd. Op een andere plek kwam een Egyptische mummie plotseling tot leven. Bij de entree zat, om de stemming er in te krijgen al een heks bij een kampvuurtje. Gelukkig een vriendelijk exemplaar want hier konden kinderen alvast een marshmallow  roosteren. De holbewoners uit het verre veleden waren ook present en zorgden voor vele bange kreten. Verder waren er ridders uit de middeleeuwen, koppensnellers en indianen. De jonkies voor wie dit allemaal een beetje te griezelig was konden terecht  op een drukbezochte griezel- kinderdisco in het Zweetdruppeltje waar twee clowns voor de muziek en een feestelijk sfeertje zorgden.  Aan het eind van de griezelroute konden bezoekers hun handtekening kwijt om aan te geven dat zij ook in 2016 weer graag Halloween vieren. Dat lukt niet zonder  gemeentelijke subsidie waarbij de gebiedscommissie een dikke vinger in de pap heeft  en het zou jammer zijn als dit project, waarin zoveel  Pernissers samenwerken door gebrek aan geld zou moeten stoppen. Tot slot was er voor de jongeren nog een after party bij het JAP en voor de medewerkers bij Café De Herbergh.

Met dank aan Niko Kok voor het maken van de foto’s en de tekst.

006

Halloween & Disneydisco zaterdag 31 oktober 2015: Night at the Speeltuin

Nr 5

Disney Disco Halloween 2

Zaterdag 31 oktober is het weer zover, Halloween!!!!!

En uiteraard gaan er weer hele enge dingen gebeuren in Pernis. Buurtvereniging "De Inspring" organiseert ook dit jaar weer een groots Halloween evenement. Anders dan andere jaren is dit niet meer in de Ozingastraat bij KDV "Bijdehand", maar bij speeltuinvereniging "Het Zweetdruppeltje" aan de Pastoriestraat.

Door de samenwerking met de Speeltuin en buurtvereniging "Buesinkhof" wordt het dit jaar groter dan ooit. Nieuw dit jaar is dat er een Disney-disco in de Speeltuin gehouden wordt van 19.00 - 21.00 uur, het Halloween evenement is van 19.00 - 22.00 uur.

Dus voor alle leeftijden is er iets te beleven. De ingang voor de Disney-disco is de gewone ingang van de speeltuin, en voor de waaghalzen is de ingang het horrorpad een stukje rechts van deze ingang, maar er staan vast een paar duistere figuren om iedereen de weg te wijzen.

Voor de jeugd van 12-18 jaar orgsaniseert het JAP een afterparty tot 00.00 uur, en voor de mensen van 18 jaar en ouder heeft Cafe "De Herbergh" een afterparty georganiseerd vanaf 22.00 uur met een Meet-and-Greet met alle creepy acteurs.

Verdere informatie staat op het bord vooraan Pernis, en op de flyers in verschillende winkels in Pernis. Het verzoek van de organisatie is om zo min mogelijk met de auto te komen i.v.m. de beperkte parkeergelegenheid.

Beauty & Wellness Event in Pernis zaterdag 2 mei 2015

Beaty Welness